لمینیت
لمینت دندان از نظر جنس و ساخت متفاوت است و به دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی تقسیم می شود.
لمینت کامپوزیتی :
این نوع لمینت ارزان تر و ثبات رنگ کمتری نسبت به نوع دیگر دارد اما مزیت آن نسبت به نوع دیگر این است که در آن دندان تراش کمتری می یابد.
لمینت سرامیکی :
این نوع لمینت نسبت به نوع دیگر با دوام تر و مقاومتر است و ثبات رنگ بیشتری دارد و دارای ظاهر زیباتری هستند.
ونیرها نیز دو گونه اند ونیر کامپوزیتی در مطب به طور مستقیم ساخته می شوند و ونیر سرامیکی در لابراتوارساخته می شوند و جنس آنها سرامیکی است.
شما در این درمان زیبای مطابق میل خود می توانید رنگ و فرم دندان های خود را انتخاب کنید.
لمینت های سرامیکی(پرسلینی) از ترکیب چند لایه ی نازک سرامیکی تشکیل شده اند که جایگزین مینای دندان طبیعی و لایه ای چسبناک می شوند.
برخلاف تصور عامه براى ساخت لمینیت هاى سرامیکى همیشه نیاز به تراش دندان نیست ودر صورت انتخاب صحیح روش درمانى توسط دندانپزشک متخصص تنها آماده سازى مختصرى جهت نشستن لمینیت ها بدون هیچ آسیبى به بافت طبیعى دندان امکان پذیر است.
از آنجایی که عملکرد درست لمینت نیز در کنار جنبه ی زیبایی آن حائز اهمیت است، پیوست صحیح و محکم دندان طبیعی و لمینت سرامیکی ضروری است. میان دندان طبیعی و لمینت از رزین حساس به نور استفاده می شود تا پس از نصب لمینت بتوان با تاباندن اشعه ای خاص آن را محکم کرد.
مراحل انجام لمینت دندان
 
برای انجام لمینیت شرایط خاصی لازم است. برای درمان زیبایی شرایط فک و لثه باید مطلوب باشد. که این شرایط را دکتر دندانپزشک تشخیص می دهد که بیمار شرایط مطلوب برای این درمان را دارا می باشد یا نه. 
احیاناً اگر بیماری مشکل فکی یا تحلیل لثه یا نیاز به ارتودونسی داشته باشد برای انجام این درمان مناسب نمی باشد. 
بیماری که از هر لحاظ برای درمان لمینیت مناسب باشد. در طی دو مرحله این درمان انجام می شود. ابتدا بیمار در جلسه اول با تراش دندان ها در حد چند میل و بدون آسیب به دندان تراش خورده می شود و بعد از آن مرحله قالبگیری انجام می شود.
مرحله دوم، مرحله لابراتوار دندان می باشد که توسط لابراتوار انجام می شود. لمینت دندان یک پوسته بسیار نازک از جنس سرامیک می باشد که همان جنس دندان طبیعی است و بسیار مقاوم که کاملا شبیه دندان طبیعی است و تک به تک ساخته می شود که بعد از ساخته شدن دندان ها توسط لابراتوار با مواد مخصوص به دندان های اصلی چسبانده می شود که چسب بسیار مقاوم و توسط اشعه uv انجام می شود.
چه کسانی نباید دندان هایشان را لمینت کنند؟
لمینت روشی در دندانپزشکی زیبایی است که موجب اصلاح رنگ دندان ها و پرشدن فاصله آنها می شود بنابراین افرادی که دندان های سالم دارند نباید دندان های خود را لمینت کنند زیرا در هر بار لمینت دندان، لایه فوق العاده نازکی از آن تراشیده می شود.
اگر همین روال ادامه پیدا کند و هر بار مقداری از دندان تراشیده شود، عمر دندان کوتاه شده و در دراز مدت و در اثر آسیب های ایجاد شده ممکن است دندان به پر کردن، عصب کشی و یا حتی کشیدن احتیاج داشته باشد.
برخی از افراد جوان که سنی بین 17 تا 30 سال دارند به علت زیبایی و سفید شدن دندان ها اقدام به گذاشتن لمینت می کنند اما عمر این لمینت ها دائمی نیست وفرد پس از مدتی دوباره باید دندان هایش را لمینت کند.
لمینت دندان به چه افرادی پیشنهاد نمی شود؟
کسانی که به لمینت کردن دندانهایشان علاقمند هستند نباید تا زمانی که مشکلی برای دندانشان به وجود بیاید، دندان هایشان را لمینت کنند زیرا اگردندان پزشک متبحر نباشد و لمینت را به درستی انجام ندهد، عصب دندانها از بین می رود و دندانها نسبت به سرما و گرما حساس می شوند .
اگر دندان فردی در اثر انجام لمینت دچار آسیب دیدگی شود، او می تواند به معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه کند تا به شکایتش، رسیدگی گردد.
کسانی که عادت دارند دندان قروچه کنند و یا زیاد ترشی یا مواد اسیدی می خورند و کسانی که بیماری های مفصلی دارند و مهم تر از همه کسانی که بهداشت دهان را رعایت نمی کنند، نباید از این روش ها استفاده کنندزیرا لمینت مستلزم استفاده منظم از نخ دندان و مسواک است.
کسانی که سایش مینای دندان شدیدی دارند و بافت مینای دندان آنها کافی نیست. این افراد باید به جای لمینت کردن دندان از انواع روکش دندان استفاده کنند.
نازکی لمینت دندان چقدر است؟
لمینت دندان بسیار نازک است. پوست تخم مرغ یا لنزی بسیار نازک را در نظر بگیرید. لمینت دندان دقیقا مشابه آن ها بسیار نازک بوده و در عین ظرافت باعث حفظ مینا و عملکرد دندان میشود.
مزایای لمینت کردن دندان ها
بدون نیاز به بی حسی
انجام درمان تنها در 2 جلسه
زیبایی چشمگیر و طبیعی
عدم رنگ پذیری
مقاومت بسیار بالا
معایب لمینت کردن دندان ها
1 - حساسیت های مدت دار بعد از درمان :
درمان لمینت هم مانند بقیه ی درمان های ترمیم دندان با حساسیت گرما و سرما روبروست و بعداز مدت زمانی این حساسیت از بین می رود.
 
2 - شکستگی دندان لمینت شده:
برای اینکه طول عمر دندان درمان شده بالا رود باید فرد از ابتدا شرایط درمان را داشته باشد و به درستی انتخاب گردد و به بیماری های دهانی دچار نباشد تا از شکستگی دندان کاهش یابد و یکی از عواملی که طول عمر دندان را بالا میبرد نخوردن غذاهای سفت و گاز زدن های سخت بوده . اگر دندانی که درمان شده است و به علت های متفاوت با پریدگی و شکستگی همراه شود میتوان در ترمیم کردن آن با لمینت های سرامیکی و یا کامپوزیتی آن را اصلاح کرد.
3- غیرقابل بازگشت بودن
به علت تراش  دندان امکان برگشت به حالت اولیه ممکن نیست. ( امکان برداشتن لمینت)